Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Pudotuspeliviivan alle valahtanut Vimpeli saapuu Lappeenrantaan

Naisten Korisliigassa ollaan päästy osapuilleen siihen pisteeseen, että joukkueilla on enää yksi ottelu runkosarjassa toisiaan vastaan. Tänä viikonloppuna Urheilutalolle saapuva Vimpelin Veto teki lokakuussa Catzille tempun, jonka puolesta harva olisi ollut valmis lyömään vetoa: päätti kissojen 74 runkosarjaottelun voittoputken. Tästä alkoivat Catzin vaikeudet ja vaikka joukkue kävikin hakemassa joulukuussa pisteet Vimpelistä, on Urheilutalon tappio vielä kuittaamatta. Yksikään kissafani ei varmasti pistä pahakseen, jos sitä ei tarvitse odottaa ensi syksyyn.

Joukkueiden tiet ovat menneet hieman eri suuntaan syksyn jälkeen. Catz on saanut ailahtelevaisuutensa aloilleen ja pelaa tällä hetkellä kauden parasta koripalloaan, kun taas Vimpeli jatkaa epätasaisia esityksiään ja ajautuu hyvien otteiden jälkeen tappioihin, joihin joukkueella ei olisi yksinkertaisesti varaa – murheellinen yhden voiton tammikuu pudotti seuran jo pudotuspeliviivan alapuolelle. Viime viikkoinen voitto Helmi Basket HBA:sta antoi uutta toivoa tulevasta, mutta pahimman lipsumisen pitäisi jo jäädä taakse, ennen kuin pudotuspelijoukkueet karkaavat liian kauas.

Voitto olisi todella tärkeä myös Catzille, sillä neljäntenä sarjataulukossa olevat emännät ovat suorasta välieräpaikasta vain kuuden pisteen päässä ja kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Mikäli Catz voittaa molemmat rästipelinsä, sysää se lisää paineita paikkaa tällä hetkellä hallussa pitävän Espoo Unitedin suuntaan. Samalla kissojen pitää olla tarkkana myös Forssan ja vahvaa nousua esittävän PeKan suhteen, eikä sovi unohtaa Kouvottariakaan, joka on peitonnut kissalauman jo kahdesti tällä kaudella.

Vimpelin selkärangan ovat tällä kaudella muodostaneet sarjan parhaisiin amerikkalaispelaajiin lukeutuva Wilesia Hardy, levypallorohmu Olivia Nash sekä Catzissakin piipahtanut heittotaituri Noora Järvikangas. Myös takapelaaja Anni Kujala on pelannut hyvin. Kaikki amerikkalaiset eivät sen sijaan ole olleet seuralle sopivia (Ashley Luke, Morgan Pullins), joten Vimpelin kokoonpano hakee vielä parasta muotoaan. Siitä huolimatta joukkueessa piisaa yllätyksellisyyttä, taitoa ja taistelutahtoa, sen myöntää myös Mika Haakana:

- On selvää, että lauantaina on taas edessä fyysinen koitos. ViVe pelaa aktiivisesti ja prässää usein erikoistilanteissa koko kentän alueelta. Joukkueen suomalaiset takapelaajat ovat todella nopeita ja prässipuolustuksissa omimmillaan. ”Lele” Hardy parantaa viikko viikolta viimekeväisen pahan polvivamman jäljiltä ja joukkueella on jälleen uusi sentteri, kun 190 cm Deven Hunter liittyi joukkueeseen vuoden alussa.

Loukkaantumisten runtelema kissalauma saanee tähän otteluun takapelaajansa Valencia McFarlandin takaisin. Uutinen otetaan joukkueessa ilolla vastaan, sillä vahvaa tulemista esittänyt Lotta Hämäläinen ei ole vielä pelituntumaltaan aivan parhaassa kunnossa ja Miina Lapila on loukkaantuneena syrjässä. McFarlandin paluun myötä Lena Reshetkoa tai Chandrea Jonesia ei tarvitsisi uhrata vieraaseen rooliin, vaan he pääsisivät kiusaamaan vimpeliläisten puolustusta hyökkäyskorin alle. Meriem Eerikinharjun loukkaantuminen verottaa puolestaan joukkueen laitapeliä.

Catzin ja Vimpelin välinen Naisten Korisliigan ottelu pelataan Urheilutalolla lauantaina klo 14:00. Tule taputtamaan kämmenesi kipeäksi, huutamaan äänesi käheäksi ja kannustamaan kissat voittoon!
Muista myös, että vihreällä kortilla on vapaa pääsy.

Kari Glödstaf
10.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy