Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Naisten Korisliigan syyskausi päättyy – Catz matkustaa Espooseen

Naisten Korisliigan syyskauden viimeinen ottelukierros pelataan tänä viikonloppuna. Catzille se tarkoittaa matkaa pääkaupunkiseudulle, jossa vastaan asettuu Espoo Basket Team. Joukkueet ovat kohdanneet tänä syksynä jo kertaalleen, silloin kissat olivat kotihallissaan etevämpiä luvuin 86-80.

Pudotuspelipaikkaa kärkkyvä EBT on tällä haavaa sarjataulukossa seitsemäntenä, tasapisteissä viimeisen viivan yläpuolella olevan joukkueen eli Huiman kanssa. Ero Catziin on neljä pistettä, kun taas sarjakärki HyPoon on jo tavoittamattoman tuntuinen 14 pisteen kaula. Epätasaisesti pitkin syksyä pelanneet espoolaiset ovat parantaneet otteitaan viime aikoina ja ovat nyt kolmen ottelun voittoputkessa (Helmi Basket HBA, PeKa, Kouvottaret), joten eväät joukkueella on vielä mihin tahansa.

Alkukaudella EBT:n hyökkäyspeliä kannatelleet Lotta Aaltonen ja Morgan Bailey ovat saaneet rinnalleen uuden laatupelaajan, amerikkalaisen Tierra Hendersonin. Laiturina viihtyvä Henderson on neljässä pelaamassaan ottelussa heittänyt keskimäärin 24 pistettä, ottanut 10.3 levypalloa ja jakanut 4 syöttöä. Tämä antaa valmentaja Niko Hellmanille reilusti enemmän optioita pelikuvioiden suunnitteluun ja tekee EBT:stä syksyä vaarallisemman vastustajan. Sen tietää myös Mika Haakana:

- EBT pelaa aktiivisesti molemmissa päissä kenttää. Tierra Hendersonin tulon jälkeen joukkue on sarjan kuntopuntarin kärjessä kolmella peräkkäisellä voitolla.

Tänään ilman A-tyttöjä pelaavan Catzin otteet ovat olleet viime peleissä erittäin lupaavia. Uusi pelintekijä Valencia McFarland on piristänyt kissojen hyökkäystä, joka vyöryy tällä hetkellä leveämmällä rintamalla kuin kertaakaan koko kauden aikana. Samalla myös joukkueen puolustuspeli on parempaa kuin aikoihin. Toivottavasti kissojen vire jatkuu hyvänä myös joulutauon jälkeen ja löytää jopa uuden vaihteen piakkoin kentille palaavan Lotta Hämäläisen myötä.

- Harjoituksissa on näkynyt lupaavia merkkejä pelissä, jotka toivottavasti näkyvät tämän päivän koitoksessakin. Pallonliikkeen ja toteuttamisen puolustuksessa täytyy olla hyvällä tasolla, jotta saamme pinnat naarattua Espoosta.

EBT:n ja Catzin välinen ottelu pelataan Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00 alkaen. Peliä voi seurata myös Basketin tulospalvelun kautta.

Kari Glödstaf
17.12.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy