Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Sarjakärki Alku haastaa Catzin

Naisten Korisliiga lähestyy puoliväliä. Sarjan kärkipaikan tasapistein jakavat Hyvinkään Ponteva ja Forssan Alku ovat ottaneet pienen välimatkan muihin, sillä kolmantena olevaan Espoon Unitediin on eroa neljä pistettä ja sitä seuraaviin Kouvottariin ja Catziin kuusi. Siksi olisikin todella tärkeää, että Catz pystyisi kaatamaan huomenna Alun, sillä vaikka sarjaa on vielä toinen mokoma jäljellä, voisi tappiolla olla turhan suuri psykologinen merkitys – voitto vastaavasti antaisi uskoa parempaan kevääseen.

Catzin keskiviikkoinen peli Kouvottaria vastaan päättyi jatkoaikatappioon. Ensimmäisen puoliajan saamattomuutta harmittelivat lehdistötilaisuudessa niin valmentaja Mika Haakana kuin kapteeni Lena Reshetkokin. On tuskallista todeta, mutta keskiviikon ottelu oli kuin koko kausi pähkinänkuoressa: liikaa ailahtelua puolesta toiseen. Kissojen otteista on puuttunut tasaisuus, mutta kyllä se on vielä löydettävissä, siitä antoivat esimakua voitokkaat pelit Huimaa ja Vimpeliä vastaan.

- Toinen ottelu tällä kokoonpanolla ja uskon, että pääsemme askeleen eteenpäin, Haakana näkee. Hyökkäyspelissämme oli paljon hyviä asioita keskiviikkona, mutta intensiteetti pelaamiseen löytyi liian myöhään.

Catzin hyökkäyspeli pyörii tällä hetkellä liikaa Chandrea Jonesin (19.2/10.7/3.1) ja Lena Reshetkon (17.7/8.7/2.3) varassa, sillä muilta saatu apu on ollut harmillisen epätasaista. Sama koskee myös puolustuspelaamista, jossa pelaajien väliset etäisyydet ovat liian pitkiä ja vastustaja saa liikaa heittotilaa. Toivoa sopii, että keskiviikkona debyyttinsä tehnyt Valencia McFarland tuo lisäjuonikkuutta kissojen hyökkäyspeliin ja että parhaimmillaan lähes ylittämätön kolmoskolmikko Camilla Grönberg, Veera Pirttinen ja Meriem Eerikinharju saavat heittokätensä kohdalleen, sillä sitä todella tarvitaan.

Alku on tänä syksynä ottanut viimeinkin sen askeleen, jota koripalloa seuraava yleisö on odottanut. Neljällä amerikkalaisvahvistuksella peliä pyörittävä forssalaisryhmä on tehnyt selvästi eniten pisteitä, mutta vastaavasti myös omassa päässä on helissyt. Joukkueen hyökkäyspelin sielu on Kiana Johnson, joka on paitsi heittänyt 22.5 pistettä ottelua kohden, jakanut syöttöjä myös 7.1 keskiarvolla. Myös Tyonna Snow (19.8/6.5 levypalloa/3.9 riistoa), Ashley Clark (18.7/7.6 levypalloa) ja Janella Lane (10.3/5.1/0.9) hallitsevat viimeistelyn. Entinen kissalaituri ja levypallorohmu Hanna Vapamaa (5.5 pistettä/8.3 levypalloa) täydentää laadukkaan aloitusviisikon.

- Sarjajohtaja Alku pelaa paikkapuolustusta ja juoksee kenttää sarjan parhaiten, Haakana jatkaa. Meidän pitää huolehtia pallosta ja tehdä hyviä heitonvalintoja läpi ottelun. Kiana Johnson on pelannut käsittämättömän alkukauden.

Catzin ja Alun välinen ottelu alkaa Urheilutalolla klo 17:00. Tule ja tuo ystäväsikin mukaan, sillä kotiyleisön vahva tuki on tärkeä osa kissojen peliä. Kannustetaan yhdessä Catz kohti sarjakärkeä!

Kari Glödstaf
9.12.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy