Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Uutta nousua havitteleva Catz haastaa HyPon Hyvinkäällä

Naisten Korisliiga jatkuu taas maaottelutauon jälkeen. Pudotuspeliviivan alapuolelle valahtanut Catz alkaa ajaa kärkipaikkaa takaa vaikeimman mahdollisimman kautta, sillä tänään Hyvinkäällä vastaan asettuu vahvassa vireessä koko syksyn ollut sarjajohtaja Hyvinkään Ponteva. Kauden avausottelussa kissat pyöritteli HyPoa lukemin 82-66, mutta sen jälkeen joukkueiden tiet ovat menneet hyvin eri suuntiin.

Catzia koko syksyn riivannut loukkaantumissuma on hellittänyt ja enää ainoastaan Lotta Hämäläinen on joukosta poissa. Kun maajoukkuekuviotkaan eivät Camilla Grönbergiä lukuun ottamatta rasittaneet joukkuetta, on Catz saanut ladata akkuja huolella ja valmistautua loppuvuoden tärkeisiin otteluihin ilman ulkoisia häiriöitä. Joukkueen valmentaja Mika Haakana huokuukin varovaista optimismia tuleviin koitoksiin.

- Oma terveystilanteemme on parantunut ja olemme päässeet treenaamaan alkuviikon 3-4 tuntia päivässä varsin laadukkaasti toki keventäen loppuviikosta. Saamme pelaajat ensimmäistä kertaa sitten avauskierroksen omille pelipaikoilleen ja se toivottavasti näkyy jo lyhyellä yhteisharjoittelulla pelissämme.

Tilannehan ei ole Catzin osalta mitenkään katastrofaalinen, vaikka siltä voisi helposti tuntua. Sarjan muut joukkueet ovat pelanneet niin pahoin ristiin, että kahdeksantena majailevan kissalauman ja HyPon ero on ainoastaan kuusi pistettä, mikä on hyvinkin kirittävissä kunnon voittoputkella. Kuten joukkue avausottelussa osoitti, se on vastoinkäymisistään huolimatta kykeneväinen voittamaan kenet tahansa. Tämän päivän peli tulee siitä huolimatta määrittämään suunnan, mihin Catzin peli kevätkaudella ohjautuu – Haakana myöntääkin haasteen olevan kovin mahdollinen.

Viime vuoden finaalivastustaja HyPo on pelannut tasaisen varman kauden ja nimivahvan ryhmän ainoat tappiot ovat tulleet Catzille ja Helmi Basket HBA:lle. Veteraanipelaaja Taru Tuukkanen on ollut vahvassa iskussa ja viime kaudella kesken kaiken kotiin palannut Bria Goss uhkuu pelihaluja. Titta-Riina Lepistö, Henna Salomaa, Laura Saarinen, Iina Keskisaari ja toinen amerikkalaisvahvistus Darius Faulk antavat variaatioita kenttäryhmityksiin ja kokoonpanomuutoksiin. Joukkueen kärkipaikka ei siis ole yllätys kenellekään Naisten Korisliigaa seuranneelle.

HyPon ja Catzin välinen ottelu pelataan Hyvinkään Martinhallissa ja se alkaa klo 16. Ottelua voi seurata myös Basket.fi -sivuston liveseurannan kautta.

Kari Glödstaf
26.11.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy