Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz haastaa Helmi Basket HBA:n

Kokemus vastaan nuoruus, rutiini vastaan lahjakkuus. Näin voisi kuvailla Catzin tämän kierroksen vieraspeliä pääsarjaan noussutta HBA:ta vastaan. Nuorista, Mäkelänrinteen lukiossa opiskelevista pelaajista koostettu HBA on maksanut valtavasti oppirahoja alkusyksyn otteluissaan, eikä joukkueella ole vyöllään toistaiseksi kuin yksi voitto kuudesta ottelusta (Kouvottaret). Tilastojen ei pidä antaa kuitenkaan hämätä, sen tietää myös Catzin päävalmentaja Mika Haakana, jonka mukaan ”HBA on todella lahjakas joukkue, joka harjoittelee ammattimaisesti, pelaa modernia, organisoitua koripalloa ja on ollut kotikentällään suorastaan erinomainen”.

Vuoristoratamaisesti kautensa aloittaneen Catzin otteissa oli nähtävissä pientä piristymistä, kun se kaatoi viime viikonlopun kotiottelussa Peli-Karhut. Vaikka PeKa pääsikin pariin otteeseen hätyyttelemään kissalaumaa, oli Catzin rutiinitaso lopulta liikaa vierasjoukkueelle ja pisteet jäivät Lappeenrantaan lukemin 72-55. Pisteiden lisäksi valmentajaa lämmittää myös joukkueen parantuneet otteet.

- Löysimme edellisessä pelissä yhden stepin puolustuksen intensiteettiin lisää ja se toi meille voiton, Haakana valottaa viime viikonlopun esitystä. Toivon, että näemme taas edistystä pelimme kehittymisessä.

Catzin puolustus saa tehdä täyden iltapuhteen HBA:n hyökkäyksen kanssa, jossa pelaa myös parin kauden takainen kissapeluri Lotta-Maj Lahtinen. Hienosti kautensa aloittaneen, U18-maajoukkueryhmään kuuluvan Lahtisen (8.0/3.8/3.2/3.0 riistoa) rinnalla tuhojaan tekevät maajoukkuekaverit Sofia Rajala (11.7/6.0 levypalloa) ja Helmi Tulonen (9.4/7.6 levypalloa). Peliä pyörittää pirteäsi kautensa aloittanut Nina Augustin (8.5/3.2/3.8), eikä osaaminen jää vain pelaajistoon, sillä penkin päässä käskyjä jakaa naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen.

Catzin sairastuvalla on edelleen liikaa liikettä, vaikka Lena Reshetkon kantapää kestääkin jo pelaamisen. Takareitensä loukanneen Samarie Walkerin kuntoutuminen on jo hyvällä mallilla, joskin paluu pelaavaan ryhmään on vielä avoin. Lotta Hämäläinen jatkaa sairauslomaansa vuoden loppuun asti ja Johanna Timperi on mahdollisesti vielä jokusen viikon syrjässä. Menetykset ovat merkittäviä, mutta on Catz ennenkin pystynyt kääntämään vastoinkäymiset voitoksi, miksi ei siis nyt?

HBA:n ja Catzin välinen ottelu pelataan Helsingin Malmilla sijaitsevassa Helmi-Centerissä perjantaina 4.11. Ottelu alkaa klo 18:30 ja jos et pääse paikalle, voit seurata tuloslähetystä myös Basketin liveseurannan kautta.

Kari Glödstaf
3.11.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy