Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz saa vieraita Kotkasta

Catzin kiireinen, kolmen pelin ottelurupeama huipentuu lauantaina Urheilutalolla, jonne saapuu monivuotinen kilpakumppani Peli-Karhut. Kauden alla pelatut harjoitusottelut päättyivät kissapaitojen voittoon, mutta PeKa on muuttunut kuukaudessa niin pelillisesti kuin pelaajistoltaankin: Juta Jahilo ja Roosa Lehtoranta ovat kuntoutuneet vaivoistaan ja ryhmään on liittynyt kolmaskin amerikkalaispelaaja Almesha Jonesin ja Amanda Lassiterin rinnalle, Fatima Adams.

Catzin muutokset ovat olleet Chandrea Jonesin tuloa lukuun ottamatta menetyspuolella, kun pelaaja toisensa jälkeen on joutunut ottamaan vauhtia sairastuvalta. Lena Reshetko sentään palasi kentälle tappiollisessa Kouvottaret-ottelussa, mutta kokoonpanon jatkuva eläminen on näkynyt joukkueen otteissa. Tämä mietityttää myös valmentaja Mika Haakanaa, joka tosin näkee tilanteen valoisampana kuin moni kannattaja tuntuu tekevän tällä hetkellä.

- Toivottavasti pääsemme pelaamaan samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona, tämä olisikin ensimmäinen kerta tällä kaudella. Joukkueena toimiminen molemmissa päissä kenttää on ollut vahvuutemme viime vuodet ja siihen meidän pitää tukeutua edelleen. Se vaatii yhteisharjoittelua, kärsivällisyyttä ja yhteisiä kokemuksia. Meillä on olemassa hyvät ainekset ja uskon, että saamme homman toimimaan, kun saamme alle yhteistä laadukasta harjoittelua.

Kompastellen kautensa aloittanut Catz on sortunut otteluissa liian usein helppoihin virheisiin ja päästänyt siten vastustajan takaisin peliin mukaan. Näin kävi viimeksi keskiviikkona Kouvolassa, jossa kissapaidat johtivat ensimmäisen neljänneksen jälkeen jo lukemin 9-23, mutta menettivät sitten otteensa ja emäntäjoukkue juoksi ohi voittoon. Syytä paniikkiin ei kuitenkaan vielä ole, sillä kausi on vasta nuori ja kaikki joukkueet tuntuvat pelaavan pahasti ristiin. Epätasaisuus on silti ollut huomattavaa, sen myöntää Haakanakin.

- Pelien sisällä on ollut isoja vaihteluja ja ailahteluja. Pelaamme ajoittain oikein hyvin, mutta heikkoja jaksoja on tullut liikaa ja ennen kaikkea ne ovat olleet liian pitkiä. Huolestuttavaa tappiopeleissä on sen sijaan ollut irtopallopelaaminen. Kahdessa tappiopelissä olemme hävinneet levypallot peräti luvuin 113-75. Tuollaisilla lukemilla on oltava lähes kaikilla pelin muilla osa-alueilla parempi, jotta voi kilpailla pelin voitosta.

Myös PeKa on aloittanut kautensa ailahdellen. Avausottelun ViVe-voiton jälkeen joukkue hävisi kolmesti, ennen kuin murskasi Helmi-Basket HBA:n kotonaan Steveco Areenalla numeroin 105-53. Laajalla ringillä pelaavan vierailijan rosteri on täynnä taitoa, kokemusta ja nuoruuden intoa ja kun valmentaja Roope Mäkelä saa sen kaiken valjastettua hyötykäyttöön, voi PeKasta muodostua koko sarjan musta hevonen. Toistaiseksi joukkue on näyttänyt vasta murto-osan potentiaalistaan, tosin samaa voi sanoa Catzistakin.

Saako Catz pelinsä kohdalleen vai pystyykö PeKa pysäyttämään kissahyökkäyksen? Onko emäntien puolustus yhtä tiivis kuin harjoitusotteluissa, joissa Heta Äijänen, Veera Pirttinen ja kumppanit tekivät kotkalaisten hyökkäyspelin tukalaksi? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia lauantaina klo 13:00 alkaen. Tule kannustamaan Catz voittoon!

Kari Glödstaf
28.10.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy