Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz kohtaa Kouvottaret vieraskentällä

Naisten Korisliigan kuudes ottelukierros vie Catzin Kouvolaan, jossa vastaan asettuu ensimmäistä pääsarjakauttaan pelaava Kouvottaret. Viikonloppuna kitkerän tappion (68-69) Helmi Basket HBA:lle kokenut kouvolalaisjoukkue on sarjataulukossa välittömästi vieraidensa vanavedessä viidentenä, kaksi pistettä kissaryhmästä jääneenä.

Kouvottarien edelliset ottelut ovat sujuneet vaihtelevasti. Voitot ovat tulleet PeKa:sta ja Espoo Basket Teamista, tappiot se on kärsinyt Helmi Basketin lisäksi Forssan Alulle ja Espoo Unitedille. Näistä joukkueista ainoastaan United oli selkeästi vahvempi ottaen voiton 15 pisteellä muiden joutuessa tiukemmille. Vastaavasti voitot ovat tulleet muutaman korin marginaalilla, joten Kouvottarien vahvuutena tuntuu olevan loppuun asti yrittäminen ja tinkimättömyys.

Joukkueen paras pisteidentekijä on ollut amerikkalaisvahvistus Khadjah Sessions, joka on pussittanut keskimäärin 26.8 pistettä ottelua kohden. Hän johtaa myös joukkueen syöttötilastoa 3.4 syötöllä per ottelu. Levypalloja ovat ahkerimmin rohmunneet niin ikään amerikkalaiset Jacqueline Luna-Castro (13.8) ja Whitney Frazier (8.6). Heidän rinnallaan avausviisikossa pelaavat ex-Catz Ida Myllyoja (6.0/4.8/1.0) sekä Roosa Frimodig (3.2/3.0/2.4). Kokemusta joukkueeseen tarjoavat Kaisa Lind (4.6/2.4/0.4) ja Catzissa kahteen otteeseen viihtynyt Ulriikka Nuolikoski, joka ei tosin ole tällä kaudella ollut vielä pelikykyinen.

-Kouvottaret juoksee paljon erilaisia palloscreenejä  tuulennopealle Khadijah Sessionsille.  Sessions on paljon pallossa, mutta joukkueesta löytyy myös muita ratkaisijoita. Oman mausteensa peliin tuo se, että Sessions pelasi South Carolinassa samassa kivikovassa SEC-konferenssissa Arielin ja Samarien kanssa ja kaikkien kolmen joukkueet (South Carolina, Tennessee, Kentucky) etenivät useana vuonna 8 parhaan joukkoon 350 1-divisioonan yliopiston joukosta. Meidän pitää onnistua palloscreenien puolustuksessa ja oltava kontrollissa hyökkäyksessä 40 minuutin ajan, jotta saamme naarattua pinnat aina vierasjoukkueelle vaikealta "Manskarilta", toteaa päävalmentaja Mika Haakana.

Catzin ajoittain tukkoinen hyökkäys sai viime viikolla piristysruiskeen Chandrea Jonesin tulon myötä. Avausottelussaan Espoo Basket Teamia vastaan 30 pistettä heittänyt Jones nosti joukkueen hyökkäyspeliä monella pykälällä ja hänen kanssaan Kouvottaret saa olla enemmän kuin varuillaan. Pelkkä Jonesin liimaaminen ei tosin riitä, sillä Catz pystyy ratkaisuihin leveällä rintamalla ja tulivoimaa löytyy myös avausviisikon ulkopuolelta – siitäkin huolimatta, että Samarie Walker on sivussa ja Lena Reshetkonkin pelaaminen epävarmaa.

Kouvottarien ja Catzin ensimmäinen pääsarjakoitos alkaa klo 18:30 Mansikka-ahon urheiluhallissa. Toivottavasti mahdollisimman moni kissafani pääsee paikalle kannustamaan suosikkijoukkueensa voittoon.

Kari Glödstaf

25.10.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy