Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzilla vaikea vierasmatka Forssaan

Viime lauantaina ensimmäisen kotitappionsa yli viiteen vuoteen kokenut Catz on lujilla tänäkin viikonloppuna, kun se matkaa kauden kolmella voitolla avanneen Forssan Alun vieraaksi. Viime kaudella Catz vei kaikki kolme kohtaamista, mutta täksi kaudeksi merkittävästi nuorentunutta forssalaisryhmää ennakoidaan jopa mitaleille.

Alun joukkue on kunnostautunut etenkin hyökkäyspäässä, jossa se on nakuttanut keskimääräisesti n. 86 pistettä ottelua kohden. Puolustuspää kaipaisi sen sijaan tiiviyttä, sillä vastustaja on saanut hääriä korin alla yli 75 pisteen keskiarvolla. Joukkueen paras pisteidentekijä on amerikkalaisvahvistus Kiana Johnson, jonka saldo näyttää kolmen ottelun perusteella lukemia 25.7/8.0/8.3. Myös entinen kissapeluri Hanna Vapamaa on aloittanut kautensa vahvasti ja johtaa joukkueen levypallolukemia 9.7 levarilla ottelua kohden. Catzin valmentaja Mika Haakana tiedostaa Alun vahvuudet.

- Forssa on erinomainen etenkin nopeissa ja puolinopeissa hyökkäyksissä. Iso osa joukkueen pisteistä syntyy näistä tilanteista. Transitio-puolustus lienee siis yksi päivän avainasioita ja se alkaa huolellisesta joukkuehyökkäämisestä. Kiana Johnson on takonut hurjilla tehoilla (26 pinnaa ja 8 syöttöä per peli), mutta joukkueesta löytyy laajalti ratkaisuvoimaa.

Viimeviikkoisen tappion ei pidä antaa lannistaa liiaksi, sillä kaikki putket katkeavat joskus. Joukkueen kannalta on harmillisempaa, että pitkäaikaistoipilaan Lotta Hämäläisen lisäksi myös kapteeni Lena Reshetko joutuu paikkailemaan itseään eikä pysty pelaamaan ainakaan tulevassa ottelussa. Reshetkon vamman pitäisi hoitua pienellä levolla, kun taas Hämäläisen kohdalla puhutaan kuukausien toipilasajasta. Joukkue saa rosteriinsa täydennystä ensi viikolla, kun Chandrea Jones pukee taas kissapaidan ylleen.

Catzin hyökkäyspelaaminen on ollut yllättävän nihkeää, eivätkä pallot ole vielä lentäneet koriin toivotulla tavalla. 64 tehtyä pistettä ottelua kohden on epätavallisen vähäinen lukema, mutta kausi on toisaalta vasta nuori ja joukkueelta vie väkisinkin hieman aikaa, jotta hyökkäyskuviot saadaan loksahtamaan paikoilleen – huolissaan pitää olla vasta silloin, mikäli ei päästä edes tekopaikoille ja näin ei ainakaan edellisissä peleissä ole ollut. Vastaavasti 59 pisteen puolustuspeliin voi olla tyytyväinen, sillä se tarkoittaa vastustajalle hikistä iltapuhdetta kissaryhmän korin alla.

Forssan Feeniksissä käydään siis kiihkeä kamppailu. Länsi-Suomessa liikuskeleville Catz-faneille tiedoksi, että ottelu alkaa klo 17:00 ja sitä voi seurata luonnollisesti myös Basketin live-seurannan kautta.

Kari Glödstaf
15.10.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy