Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

22.04.2019 Kari Glödstaf

Finaalit keväällä 2019: Hopea ei ole häpeä

Naisten Korisliigan finaaleissa kohtasivat kaksi tämän vuosikymmenen kestomenestyjää ja todellista arkkivihollista, eli Catz ja kotkalainen Peli-Karhut. Joukkueiden runkosarjakohtaamiset olivat menneet erikoisesti, sillä kumpikaan ei ollut pystynyt voittamaan kotiotteluaan. PeKalla yrityksiä oli ollut kaksi, mutta molemmat olivat päättyneet Catzin voittoon (84-82, 81-68), kun taas Lappeenrannassa kotkalaiset olivat olleet parempia lukemin 92-68. Vaikka Catzillä oli tilastollisesti etulyöntiasema, lähti PeKa ennakkosuosikkina sarjaan.

Ensimmäisessä ottelussa ei kissoilla ollut juuri sanan sijaa. Linda-Lotta Lehtorannan johtama kotkalaisryhmä piti Catzin hyökkäykset hyvin kurissa ja vaikka tähtipelaaja itse loukkaantuikin, päättyi ottelu kotijoukkueelle selvästi luvuin 76-61. Lehtorannan poistuminen antoi lisätilaa ja vastuuta joukkueen toiselle tähtiluokan takapelaajalle Brooke McCartylle, joka juoni PeKan hyökkäykset koriin kerta toisensa jälkeen.

Joukkueet kohtasivat toistamiseen kaksi päivää myöhemmin, tällä kertaa Lappeenrannassa. Avausottelussa hyökkäyspelinsä kanssa takellellut Catz oli kuin eri joukkue ja vyörytti kuvioita joka puolelta. Se nykäisi reilussa kolmessa minuutissa 17-5 johdon ja piti PeKaa paikoin todellisissa pihdeissä. Viimeisen neljänneksen yli kymmenen pisteen johto suli lopulta vain kolme sekuntia ennen loppua, McCartyn heittäessä pelin vapaaheittoviivalta tasoihin ja jatkoajalle. Siinä Catz joutui Aleighsa Welchin loukkaannuttua takaa-ajajaksi, eikä pystynyt estämään PeKan 84-80 vierasvoittoa. Erikoista ottelussa oli se, että yhteensä neljä pelaajaa joutui suihkuun ennen aikojaan.

Kotkassa oltiin jo valmiita mestaruusjuhliin Catzin saapuessa toistamiseen vierailulle. Ilman Welchiä pelannut kissalauma pilasi kuitenkin kotijoukkueen illan Valencia McFarlandin johdolla, joka linkosi ottelussa hurjat 37 pistettä. Kollektiivisesti ja tinkimättä taistellut kissalauma sai valmentaja Mika Haakanalta syystäkin kehuja, olihan ottelusarjan venyttäminen monen mielestä odottamaton temppu.

Catzin kauden ennätysyleisö eli 952 katsojaa saapui paikalle neljänteen otteluun, joka oli kahden edellisen tavoin loppuottelukorista parhaimmillaan. Kentällä nähtiin huikeita yksilösuorituksia, erinomaisia taktisia oivalluksia, virheitä ja menetyksiä, riistoja ja komeita koreja. PeKan kapteeni Laura Lehtoranta sai kunnian viimeistellä kauden viimeisen korin, sillä Catz ei pystynyt enää kuittaamaan hänen vapaaheittoviivalta upottamaansa pistettä, vaan pallo kolisi korirautoihin ja mestaruus matkasi Kotkaan otteluvoitoin 3-1.

Vaikka Catziltä jäi se kaikkien kirkkain mitali tänä vuonna saavuttamatta, ei joukkueen tarvitse painaa päätä pensaaseen. Vaikeista lähtökohdista syksyllä ponnistanut ryhmä kasvoi kauden aikana yhteen hiileen puhaltavaksi kissalaumaksi, joka taisteli tiensä vaikeuksien kautta voittoon. Hopea ei ole häpeä joukkueelle, jonka kokenein suomalaispelaaja ennen kauden alkua oli vasta 18-vuotias Roosa Kosonen ja jonka ainoat kultamitalistit olivat päävalmentaja Haakana ja fysioterapeutti Sini Huhta. Catz oli tälläkin kaudella joukkue, josta jokainen lappeenrantalainen voi olla ylpeä!

Tämän kirjoituksen myötä päätän paitsi kauden 2018-2019 tähän, myös urani Catzin otteluraporttien kirjoittajana. Viisi vuotta on pitkä aika ja vaikka se on ollut pääsääntöisesti antoisaa aikaa, on siinä ollut myös omat vaikeutensa. Vastoinkäymiset on tehty kuitenkin voitettaviksi ja kiitos siitä kuuluu kaikille pelaajille, valmentajille, taustahenkilöille, kannattajille, talkoolaisille ja lehdistön edustajille, joihin olen tutustunut ja joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä. Matka on ollut ehdottomasti tekemisen arvoinen, mutta nyt on aika suunnata katseet kohti uusia haasteita.

Kari Glödstaf
22.4.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy