Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

10.04.2019 Kari Glödstaf

Lähtölaskenta finaaleihin IV: Viimeinen pari uunista ulos

Catzin runkosarja päättyi siis viidennelle sijalle, minkä seurauksena se sai pudotuspelivastustajakseen viimeisellä runkosarjakierroksella neljänneksi pudonneen Espoo Basket Teamin. EBT oli ollut kissoille harmillisen vaikea vastustaja aina harjoitusotteluista saakka ja kun Catzin viimeiset sarjapelit olivat menneet penkin alle, moni oli valmis lopettamaan joukkueen pudotuspelit lyhyeen. Toisin kuitenkin kävi.

Neljään otteluun venynyt sarja oli toista peliä lukuun ottamatta hyvin tasainen ja olisi voinut helposti päättyä kummin tahansa. Espoolaiset kaipasivat kahdessa ensimmäisessä ottelussa kapteeniaan Lotta Aaltosta, jonka paluu kolmanteen peliin siivittikin EBT:n viime sekuntien voittoon. Kissat ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan nakutti neljännessä ottelussa riittävästi pisteitä välieräpaikkaa varten. Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt EBT joutui laulukuoroon, mikä tarkoitti myös pitkän ja komean uran tehneen Aaltosen vetäytymistä koripallokentiltä. Ottelusarjan erikoisuuksiin lukeutui Roosa Kososen kolme suihkukomennusta.

Puolivälieräsarjan jälkeen Catzille jäi pari päivää aikaa toipumiseen ja samalla myös kannattajien odotukset HyPoa vastaan pelattavia välieriä kohtaan kasvoivat. Runkosarjassa molemmat olivat voittaneet vierasottelunsa, joten jatkoon pääsijän ennustaminen ei ollut helppoa. Kissapuolustus oli jo onnistunut nollaamaan espoolaisten juonikkaat hyökkääjät, mutta Taru Tuukkasen johtama Ponteva tuntui vähintäänkin astetta kovemmalta vastukselta. Ilmassa oli kuitenkin varovaista toiveikkuutta, onhan Catz pärjännyt Pontevaa vastaan pudotuspeleissä aina hyvin.

Ensimmäinen ottelu oli kissakorista kauneimmillaan. HyPo jäi ensimmäistä viittä minuuttia lukuun ottamatta täydelliseksi statistiksi, kun Valencia McFarland, Aleighsa Welch ja Roosa Kosonen dominoivat peliä miten tahtoivat. Voittolukemat 84-69 eivät jättäneet sijaa selittelyille. HyPon valmentaja Miikka Sopanen totesi pelin jälkeen joukkueensa muistuttaneen käsipalloporukkaa, joka vain odotteli kaarella menemättä itse tilanteisiin.

Toinen ottelu Lappeenrannassa tarjosi draamaa koko rahan edestä. Ottelu eteni tasatahtia aina viimeisen neljänneksen puoliväliin, jossa kotijoukkue nykäisi 10-0 runin ansiosta seitsemän pisteen johdon ja hetken aikaa näytti jo siltä, että peli on ratkennut. Sitä se ei kuitenkaan ollut, sillä Alexis Montgomerylla oli lopussa erinomainen paikka tasoittaa ottelu ja viedä se jatkoajalle. Amerikkalaislaiturin nosto jäi kuitenkin korirautaan, josta Welch poimi sen parempaan talteen. Tuukkasen tekemän virheen seurauksena kapteeni viimeisteli vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 76-73.

Reilu parikymmenpäinen fanilauma oli lähtenyt rumpuryhmän kanssa seuraamaan kolmatta ottelua Hyvinkäälle. Jännittävyydessään aivan edellisen kaltainen koitos alkoi Catzin osalta takellellen, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä jäntevämmäksi kissojen esitys muuttui. Catzin puolustuksen pihdeissä hyvin pysynyt Randi Brown elätteli kotijoukkueen toiveita neljännestä pelistä tasoittamalla tilanteeksi 71-71 vain minuutti ennen loppua, mutta McFarland oli päättänyt toisin. Ainoastaan 34 sekuntia ennen summeria lingottu kolmosen siirsi vieraat johtoon ja kun loppu meni edellisen kohtaamisen mukaisesti, saivat lappeenrantalaiset aihetta juhlaan. Catz oli peitonnut runkosarjan ykkösryhmän puhtaasti 3-0 ja selvinnyt finaaliin toisena vuotena perättäin. Vastaansa se saa PeKan, joka oli Kouvottaria parempi otteluvoitoin 3-1.

  • Aivan uskomaton nousu meiltä, joukkue osoitti taas kovaa henkistä kanttia nousemalla jo lähestulkoon sillasta voittoon, Haakana jakoi tunnustusta pelaajilleen. Meillä oli todella kova ryhmä vastassa ja kaiken lisäksi he pelasivat vielä erittäin hyvin, mikä korostaa saavutustamme entisestään. Kunnia finaalipaikasta kuuluu kaikille pelaajille, he ovat sitoutuneet työskentelemään yhteisen hyvä eteen joka päivä - sellaista on todellinen joukkuepelaaminen.

 Kari Glödstaf

10.4.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy