Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

09.04.2019 Kari Glödstaf

Lähtölaskenta finaaleihin III: Varhainen kevät 

Kevät saapui tänä vuonna Lappeenrantaan ennätyksellisen varhain, ainakin jos sillä voi kuvailla kissafanien iloa heidän saatuaan tietää, että Lena Reshetko ja Karoliina Rytkönen palaavat loppukaudeksi joukkueeseen. Aivan kuin todistaakseen tulokkaille näiden tehneen oikean liikkeen, runnoi Catz kolmannen sarjakierroksen aluksi Peli-Karhut Kotkassa selvin 81-68 lukemin. 

Reshetkon ja Rytkösen saapuminen tiivisti kissojen puolustuspeliä ja sen sai kokea ensimmäisenä ToPo, jonka Catz pysäytti Urheilutalolla 31 pisteeseen. Sen jälkeen kissat voitti myös Hongan, kunnes HyPo palautti sarjataulukkoon oikean marssijärjestyksen hakemalla pisteet Lappeenrannasta kuuden pisteen voitolla. Uusi kohtaaminen Hongan kanssa toi Catzille pisteen voiton, mutta pelissä alkoi näkyä samankaltaista tuskastumista kuin syksyllä.

 

Kauden ensimmäinen voitto vieraskentällä Kouvottarista (63-45) ja taistelupisteet kotihallissa Vimpelistä (82-79) pitivät Catzin vielä mukana kisassa neljän parhaan joukkoon, mutta juuri ennen runkosarjan loppua peli meni taas kerran kipsiin. Ensimmäisenä kissoja pyöritti EBT (60-64) ja sen jälkeen Forssan Alku (66-79). Viimeisessä kotiottelussa HBA:ta vastaan ei ollut enää panosta, sillä Catz oli varmistanut runkosarjan viidennen sijan HBA:n sijoittuessa kahdeksanneksi. Peli pelattiin pois päiväjärjestyksestä ja se päättyi lopulta vieraiden selvään voittoon 75-61.

 

  • Levypallopelissä on runsaasti tekemistä. Puolivälierässä meitä on vastassa sarjan paras levypallojoukkue, kun me puolestaan olemme heikoimpia – on siis ihan selvää, mikä on tärkein asia noissa peleissä, Mika Haakana summasi tulevaa. Neljännen jakson alussa näytti kuitenkin jo ihan hyvältä ja lupaavia otteita nähtiin koko viisikolta. Homma pitää vain pystyä hoitamaan ja olla tiistaina valmiita pelaamaan.

 

Catzin sijoitus oli siis lopulta viides. Kaikkiaan se pelasi runkosarjassa 27 ottelua, joista se voitti 15 ja hävisi 12. Kotikentällään se oli hieman vieraspelejä heikompi (7/7 vs 8/5) jääden koripisteissä ensimmäistä kertaa aikoihin miinuksen puolelle (-30). Mutta kuten joukkueen kapteeni Aleighsa Welch myöhemmin haastattelussa totesi, ei runkosarjapeleillä ole mitään merkitystä, kun pudotuspelit alkavat.

 

Kari Glödstaf

9.4.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy