Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

08.04.2019 Kari Glödstaf

Lähtölaskenta finaaleihin II: Talven valoa ja takaiskuja

Catz aloitti joulukuussa startanneen toisen sarjakierroksen kotihallissaan. Ensimmäisestä kohtaamisesta ja tappiosta (82-84) sisuuntunut Peli-Karhut oli saanut vaikean lokakuun (yksi voitto viidestä pelistä) jälkeen pelinsä kulkemaan. Laituri Ashli Payne oli siirtynyt marraskuun puolessa välissä ToPoon ja uusi hankinta, PAC-12-konferenssin vuoden pelaaja Brooke McCarthy toi selkeästi piristystä kotkalaisten peliin. Ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeen kissojen peli meni sekaisin ja PeKa hyppäsi kuskin paikalle lasketellen lopulta selkeään 24 pisteen voittoon (92-68). Mika Haakana myönsi joukkueen väsyneen, mutta iloitsi Jemina Vidgrenin ja Mari Kihlströmin ensimmäisistä Korisliigapisteistä.

Myös kaksi seuraavaa peliä päättyi loukkaantumisten runteleman kissalauman tappioon. ToPo oli kotihallissaan parempi luvuin 85-79 ja ViVe junttasi Catzin pääsarjahistorian rumimmat kotitappiolukemat hakemalla pisteet tuloksella 117-91. Masentavan heikon ottelun ainoa ilonaihe oli sarjan parhaisiin heittäjiin lukeutuneen Sydney Wallacen hurja korisaldo. Tarkasti lingonnut Wallace upotti ottelussa kaikkiaan 54 pistettä sysäten Forssan Alun Nina Pajanti-Rauduksen vuonna 1995 tekemän ennätyksen 53 pistettä historiaan. Iiris Muhonen viimeisteli ottelussa ensimmäiset Korisliigakorinsa.

Moni ei olisi ollut valmis laittamaan ropoakaan likoon Catzin puolesta, kun se kohtasi Hyvinkään Martinhallissa sarjajohtaja HyPon. Allekirjoittanut seurasi ottelua Nightwishin konserttijonossa Hartwall Areenalla ja myönnän yllättyneeni Catzin hakiessa voiton luvuin 77-70. Edellisessä ottelussa ennätyksen rikkonut Wallace oli taas hurjalla pelipäällä upottaen 33 pistettä. Haakana ihasteli joukkueensa kovaa henkistä kanttia, jota se osoitti nousemalla voittoon heikon ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Voittoisan Hyvinkään matkan jälkeen joukkue sai pahinta mahdollista jobinpostia, kun Wallace loukkaantui harjoituksissa ja joutui jättämään kauden kesken. Tästä sisuuntuneena kissalauma kairasi kahdesta seuraavasta ottelusta voitot (EBT 83-78, ViVe 99-88), kunnes koki tappion vieraskentällä Forssan Alulle (60-64). Sen jälkeen joukkue hävisi kotikentällään Kouvottarille (63-73), kunnes päätti toisen sarjakierroksen vierasvoittoon HBA:sta (83-68). Yhtenäisesti taistellut ryhmä sai valmentajaltaan ansaitut kehut.

- Lisa pelasi uskomattoman hienon ottelun ja Jeminan esitys oli kokonaisvaltaisesti erittäin vahva, mutta moittimista ei ole kenenkään otteissa, vaan koko joukkue pelasi loistavasti ja kaikki hoitivat ruutunsa kuten pitääkin. Vain tällä tavoin pystyy ottamaan voittoja näinkin vaikeissa tilanteissa.

Catz lähti viimeiselle sarjakierrokselle edelleen haastajana, mutta Urheilutalon katsomossa käytiin jo kuiskutteluja kissapaitaan liitetyistä mielenkiintoisista pelaajanimistä.

Kari Glödstaf
8.4.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy