Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

19.08.2018

- Alex Andersonin, Lena Reshetkon ja muiden kanssa treenaaminen tuntui epätodelliselta ja oikeastaan suoraan sanottuna olin aika peloissani, joka ei ehkä sinänsä ole normaalisti ominaista minulle pelaajana…

Näin Veera Pirttinen kertoili kahden vuoden takaisessa haastattelussa ensimmäisistä kokemuksistaan Catzissa. B-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaajaksi vuonna 2013 valittu BC Nokian kasvatti oli siirtynyt Lappeenrantaan käydäkseen lukion loppuun ja harjoitellakseen samalla menestystä niittäneen Catzin riveissä. Rohkeus astua uusiin ympyröihin ja tarttua uusiin haasteisiin palkittiin viime viikolla, kun Veeran sopimus Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa julkistettiin. Askel maailmalle oli luonnollista jatkumoa Veeralle, josta on vuosien saatossa kasvanut aina täysillä pelaava ja joukkueen eteen kaikkensa antava maajoukkuepelaaja.

- Ulkomailla ammattilaisena pelaaminen on ollut haaveeni jo nuorempana, joten tämä mahdollisuus tuntuu todella hienolta, Pirttinen kertoi taannoin Basket.fi -sivuston haastattelussa. Kovan harjoittelun kautta toivon ottavani askeleita eteenpäin koripalloilijana ja urheilijana.

Kymppipaitaa kantanut Veera teki kissadebyyttinsä 26. lokakuuta 2013 HoNsU:a vastaan. Viimeisellä neljänneksellä kentälle tullut Veera nosti avausottelussaan kaksi pistettä, otti kaksi puolustuslevypalloa ja teki yhden torjunnan 6:53 minuutin peliajalla. Myös seuraavissa otteluissa Veera pääsi parketille ja kauden päätyttyä tulokkaalle oli kertynyt peliaikaa 18 ottelussa yhteensä 130.04 minuuttia (7.20 per ottelu). Pisteitä Veera heitti kauden aikana 55 (3.1), napsi 15 levypalloa (0.8) ja antoi 4 syöttöä (0.2). Kauden päätteeksi Veeran kaulaan pujotettiin Naisten Korisliigan kultamitali.

Halu kehittyä ja harjoitella ovat siivittäneet Veeran otteita alusta lähtien ja tulokset on nähty pelikentällä nopeasti. Avauskauden kohtalaiset minuutit vaihtuivat säännölliseen peliaikaan ja seuraavina kausina hän kellotti peliaikaa komeasti 23:08 ja 19:18. Myös heittopeli kehittyi ja lokakuussa 2014 Veera upotti Forssan Alkua vastaan Catzin edelleen voimassa olevan yhden ottelun piste-ennätyksen, 32. Pisteet koostuivat 10 kolmosesta ja yhdestä kakkosesta. Tämän seurauksena Veerasta sukeutui monien silmissä pelkkä heittokone.

Viimeisten kahden kauden aikana Veera vakiinnutti paikkansa Catzin kovassa avausviisikossa ja hänet valittiin myös joukkueen kapteenistoon. Vaikka hän heitti edelleen hanakasti, hänen peliinsä oli tullut kuin varkain uusi elementti: Veerasta alkoi kehittyä postimerkin lailla ihoon liimautuva puolustaja, joka sai tehtäväkseen himmentää vaarallisimmat pelaajat. Muutos ei tietenkään tapahtunut yhdessä yössä, vaan se tuli tinkimättömän harjoittelun kautta. Veeran puolustustaidot huomattiin myös muualla ja hänet palkittiin vuoden puolustajana kauden 2017-2018 päätteeksi.

A-maajoukkueen vakioryhmään pysyväsi noussut Veera hyvästelee kissafanit viiden kauden jälkeen kolme Suomen mestaruutta, yhtä hopeaa, yhtä pronssia ja kahta Latvia-Estonia Liigan hopeamitalia rikkaampana. Catz kannattajineen kiittää Veeraa upeista vuosista ja unohtumattomista hetkistä sekä toivottaa hänelle mahtavia koripallovuosia ammattilaiskentillä!

Veeran tilastot Catzissa

  Ott. Pist. Lev. S. Riis.
Naisten Korisliiga 148 886 378 164 108
Latvia-Estonia Liiga 25 143 46 25 15
Yhteensä 173 1029 424 189 123

Catz-tiedotus
19.8.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy