Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

25.03.2018

Roosa Kosonen (s. 2000) kuuluu paitsi Catzin tämän kauden suuriin yllättäjiin, myös koko Naisten Korisliigan parhaimpiin nuoriin pelaajiin. Toista kautta kissapaidassa pelaava Roosa on kasvattanut Lena Reshetkon poisjäännin jälkeen tasaisesti peliaikaansa (syksyllä 18.34 min/peli, keväällä 26.16 min/peli) ja lukeutuu nuoresta iästään huolimatta jo nyt Catzin runkopelaajiin. Sen lisäksi että Roosa urakoi kovia minuutteja edustuksessa, hän käy pelaamassa myös A-tyttöjen pelejä ja hoitaa siinä samassa myös koulun kunnialla ollen näin hieno esimerkki jokaiselle nuorelle koripalloilijalle. Päätimme hieman kysellä Roosan mietteitä koripallon pelaamisesta näin välierien kynnyksellä.

Muistatko missä ja milloin tartuit ensimmäisen kerran koripalloon?
Koripalloon taisin tarttua ensimmäisen kerran kesällä 2007, Catzin ja NMKY:n yhteisellä kesäkorisleirillä. Sen jälkeen olen ollut näissä hommissa mukana. Korista olen siis pelannut yhtä kauan kuin käynyt koulua.

Oletko harrastanut mitään muuta kuin korista?
Alakoulussa kävin vähän aikaa yleisurheilukoulussa, mutta muuten en ole harrastanut muuta kuin korista.

Vietät paljon aikaa joukkueen harjoituksissa, vieläkö tulee heiteltyä omalla ajalla?
Lukion ja koriksen yhdistäminen on sen verran aikaa vievää touhua, ettei ylimääräistä heittelyaikaa ole ollenkaan. Koulussa tulee oltua arkipäivisin 6-8h, jonka jälkeen on vielä treenit ja kenties jotain oheisharjoittelua. Illalla kun pääsee kotiin, on vielä tehtävä läksyt, joten luppoaikaa ei oikeastaan löydy. Kesällä on eri juttu ja heittelenkin jonkin verran omaan pihakoriin tai sitten käydään kavereiden kanssa vähän pelailemassa.

Pelaat pääsääntöisesti edustuksessa, mutta myös A-tytöissä. Mitä A-tytöt voi antaa edustuksen pelaajalle ja päinvastoin?
Edustuksesta löytyy minua paljon kokeneempia ja taitavampia pelaajia, jotka auttavat minua kehittymään ja osaavat neuvoa hyvin pelillisissä asioissa. A-tytöistä taas löytyy ihana joukko omanikäisiäni ystäviä, joiden kanssa on helppo jakaa ilot ja surut. Molemmista joukkueista löytyy siis paljon hyviä asioita ja mukavia ihmisiä.

Olet myös nuorten maajoukkueen vakiokasvo. Parhaat ja pahimmat muistosi niistä peleistä?
Raskaimmat kokemukset maajoukkueessa ovat kenties olleet aivan ensimmäiset testileirit, kun toimintaan alettiin tutustua. Maajoukkueen parhaimmat muistot ovat ehdottomasti EM-kisoista Oradeasta sekä PM-kisoista Kisakalliosta.

Koripallo on erittäin taktinen peli, jossa useimmat hyökkäyskuviot ovat ennalta sovittuja. Onko pelissä silti aikaa myös improvisoinnille?
Koripallo on tosiaankin taktinen peli, mutta kyllä improvisointiin on varaa. Jos aina pelaa vain tiettyjen kuvioiden mukaan, vastustajan on helppo puolustaa, joten improvisointi on hyödyllinen taito. Siihen pitää vain löytää sopiva hetki.

Millainen koet olevasi pelaajana nyt, verrattuna vaikkapa siihen, kun pelasit ensimmäiset ottelusi edustuksessa?
Persoonana en ole viime kaudesta muuttunut, mutta pelivarmuus on mielestäni parantunut. Viimekaudella hieman jännitti olla mukana joukkueessa, mutta tänä vuonna on rennompaa.

Pahin vastustaja Naisten Korisliigassa? Onko niitä?
Joka joukkueella on omat vahvuutensa ja loppukaudesta on varmasti kovia pelejä tulossa.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Tavoitteesi koripalloilijana?
Tällä hetkellä keskityn lukioon ja nykyiseen kauteen. Katsotaan sitten myöhemmin minne tie vie.

Roosan ja muiden kissapelaajien otteita pääset seuraamaan tulevana lauantaina, jolloin Catz kohtaa ensimmäisessä välieräottelussa hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan.

Kari Glödstaf
25.3.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy