Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin blogilistaukseen

04.01.2018

Valencia McFarland saapui Catziin vuoden 2016 joulukuussa. Kausi Tshekissä oli loppunut vain neljään otteluun, joten Valencia oli ollut edellisen kauden pitkälti pelaamatta. Tämä ei kuitenkaan näkynyt hänen otteissaan ja vaikka Catz hävisikin hänen avausottelunsa Kouvottarille jatkoerän jälkeen lukemin 72-80, oli esitys lupauksia antava. Eivätkä lupaukset jääneet täyttämättä, sillä sen jälkeen kissalauma on ollut melkoisessa korkealennossa: pelaamastaan 33 Naisten Korisliigan ottelusta se on voittanut 28 ja hävinnyt ainoastaan viisi. Viime kausi päättyi vaikean alun jälkeen pronssimitaleihin ja tällä hetkellä Catz pitää Korisliigan paalupaikkaa kärsittyään syyskaudella vain yhden tappion.

Valencian taustat ovat Mississippissä, jonka SEC-konferenssiin kuuluvassa yliopistojoukkueessa hän tuli valituksi kakkostähdistöön vuosina 2012 ja 2014. Valencialla on myös kokemusta USA:n maajoukkueesta Pan American kisoissa vuonna 2011. Catzin tiedottaja päätti hieman kysellä hänen kuulumisiaan vuoden mittaisen kissauran jälkeen.

Amerikkalaisia elokuvia katsoessa kiinnittyy huomio siihen, kuinka nuoret miehet viettävät aikaansa kaduilla ja puistoissa koripalloa pelaten. Heidän seurassaan ei nähdä kuitenkaan koskaan naisia pelaamassa. Missä te oikein saatte koripallo-oppinne?
Itse asiassa elokuvien luoma mielikuva on väärä, sillä minäkin sain oppini juuri näissä peleissä poikien kanssa. Olen pelannut naisia vastaan vain silloin, kun kyseessä ovat olleet viralliset ottelut, muuten olen viettänyt aikaani poikien seurassa pelaten.

Onko sinulla esikuvia joko koripallon tai muun elämän parissa? Omasta mielestäni muistutat pelityyliltäsi paljon Boston Celticsin takapelaajaa Kyrie Irvingiä, mutta voin olla väärässäkin.
Olen kuullut tuota samaa itsekin ja pidän sitä todellisena kohteliaisuutena, onhan Irving todella hyvä pelaaja ja tällä hetkellä yksi suosikeistani. Esikuvani on aina ollut kuitenkin Allen Iverson (NBA:n Hall of Fame -valinta vuonna 2016).

Olet erinomainen syöttäjä ja heittäjä, luet peliä hyvin ja suojaat palloa mallikkaasti kovassakin vauhdissa. Onko koripallossa mitään, mitä et osaisi tehdä?
Eipä oikeastaan. Yritän vain tehdä parhaani, luottaa kaikkiin vahvuuksiini ja auttaa joukkuettani voittamaan.

Olet pelannut myös USA:n maajoukkueessa. Haluatko kertoa meille jotain tästä kokemuksesta?
Oli mahtavaa päästä paitsi edustamaan kotimaataan, myös päästä pelaamaan muiden maiden parhaita pelaajia vastaan. Muistelen tuota kokemusta lämpimästi, enkä anna sen koskaan unohtua.

Mitä muita kohokohtia urallasi on ollut?
High Schoolissa voittamani perättäiset koripallomestaruudet ovat myös hienoja muistoja.

Olet pelannut myös Romanian ja Tshekin liigoissa. Kuinka vertaat näitä Korisliigaan?
Romanian liiga on näistä kolmesta kaikkein kovatasoisin. Suomen liiga on myös varsin haastava etenkin tasaisuutensa vuoksi.

Olet viettänyt Lappeenrannassa noin vuoden. Kuinka olet viihtynyt täällä ja oletko jo tottunut lumeen ja kylmyyteen?
Vuosi luonanne on ollut todella hienoa aikaa. En tosin ole mikään suuri kylmän ja lumen ystävä, sillä olen kotoisin huomattavasti lämpimämmästä ympäristöstä, mutta yritän tottua niihin parhaani mukaan.

Joukkueessanne on monia nuoria ja lupaavia pelaajia. Onko sinulla antaa heille neuvoja, kuinka tulla paremmiksi pelaajiksi, vai onko ainoa oikea tie huipulle kova työnteko?
Nuoret pelaajamme ovat olleet todella hyviä. Oikeastaan ainoat neuvot joita voin heille antaa ovat oman potentiaalin hyödyntäminen ja rauhallisena pysyminen silloin, kun mahdollisuus pelaamiseen tulee.

Lopuksi vielä parhaat ja huonoimmat koripallomuistosi viime vuodelta?
Parhaana pidän ehdottomasti sitä, että pysyttelimme sarjan piikkipaikalla joulutaukoon asti ainoastaan yhden tappion kärsineenä – huonoimpana muistona tietysti tuo tappio PeKaa vastaan.

Valencialla ja muillakin catzilaisilla on mahdollisuus kuitata tuo tappio tulevana sunnuntaina, kun PeKa saapuu Urheilutalolle. Ottelu alkaa klo 17:00.

Kari Glödstaf
4.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy