Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

15.04.2016 Kari Glödstaf

Vanhan sanonnan mukaan menneitä muistelevan osa on varsin kivulias. Siitä huolimatta en voi olla palaamatta viime kevään loppuottelusarjaan Huimaa vastaan, joka päättyi Catzille otteluvoitoin 3-0 ja piti mestaruuspokaalin Lappeenrannassa.

Joukkueet olivat kohdanneet runkosarjassa kolmasti kissojen voittaessa kaikki ottelut. Runkosarjan voittanut Catz oli pelannut koko kauden vahvasti ja pudottanut jatko-otteluissa niin Hongan kuin Peli-Karhutkin suoraan kolmessa pelissä. Huima oli puolestaan voittanut Vimpelin Vedon selvästi, mutta välierissä joutunut Torpan Poikien kanssa tiukille ja vienyt finaalipaikan vasta viidennen ottelun myötä. Näin kissalauma pääsi hyvin levänneenä haastamaan raskaimman kautta finaaleihin selvinneen äänekoskelaisjoukkueen.

Sarja alkoi Lappeenrannassa ja runkosarjan kahden parhaan välinen koitos oli juuri niin hienoa koripalloa kuin sopi odottaakin. Vauhdikkaasti päästä päähän aaltoillut ottelu kesti tasaisena aivan viimeisille minuuteille asti, jolloin Catz onnistui ratkaisemaan ottelun Lotta Hämäläisen korin, kahden vapaaheiton ja maukkaan koriin johtaneen syötön myötä. Tuomarit sallivat tavallista kovemmat otteet ja saivat Huiman valmentajan Mervi Nurmen valittelemaan joukkueensa pehmeyttä Catzin käsittelyssä.

Toinen osaottelu Äänekoskella oli etukäteen ajateltuna sarjan vedenjakaja – Catzin voittaessa Huiman mahdollisuudet pienenisivät huomattavasti, onhan Lappeenrannan Urheilutalo ollut vuosien ajan hyvin vaikea paikka vierailijoille. Intensiivinen ja erittäin jännittävä ottelu päättyi lopulta kissojen voittoon, mutta millä tavalla: ensin Veera Pirttinen nykäisi neljä kolmosta ja yhden kakkosen koriin ja Catzin johto kasvoi jo 15 pisteeseen. Vierailijat näyttivät etenevän vakuuttavaan voittoon, kunnes ensin Alex Anderson ja pian hänen jälkeensä myös Chelsea Douglas saivat teknisten virheiden myötä virhetilinsä täyteen ja komennuksen suihkuun. Viimeisellä neljänneksellä Huima pääsi jo kahdeksan pisteen päähän, mutta lähes 1300 katsojan pettymykseksi viimeiset tahdit saneli Catz. ”Urani kovin voitto”, totesi Catz-luotsi Mika Haakana pari päivää sitten.

Ratkaisevaa ottelua oli Urheilutalolla seuraamassa 832 katsojaa ja he saivat näytöksen, jota tuskin ihan äkkiä tullaan unohtamaan. Catz tuli kolmanteen otteluun kuin pyörremyrsky, jatkoi siitä mihin oli Äänekoskella jäänyt ja latoi 17 pistettä ennen kuin täksi kaudeksi Catziin siirtynyt Chandra Harris avasi vieraiden pistetilin. Viisiminuuttinen hurrikaani ei jäänyt ottelun ainoaksi, vaan kissalauma jyräsi tasaisen varmasti loppuun asti ja voitti lopulta selvin lukemin 86-62. ”Ensimmäinen vartti oli kauden parasta peliämme”, iloitsi syystäkin tyytyväinen Haakana ja jakoi tunnustusta myös vastustajalle: ” Huima oli väsynyt ja meiltä onnistui kaikki.”

Kari Glödstaf
15.04.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy