Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

27.01.2016 Matti Moilanen

Ei junalastillista, mutta kuitenkin

Emme voineet edes ajatella omaa junaa, kun ei ole rautatietäkään, tunnelista tosin jo puhutaan. Siispä Markon bussilla kohti Tallinnaa seuraamaan Catzin otteluja Latvia-Estonia liigassa. Tuiren ja Sepon kioskissa takapenkillä kävi vilkas fanituotekauppa takaamaan näkyvyyttä vieraalla maalla. Fanituksen lisäksi ostajat iloitsivat Catz-tuotteiden käytännöllisyydestä.

Lotta luuttusi

Ensimmäisen ottelun vastustaja oli 1182 Tallinn. Emäntien kotisali sijaitsi urheilun monitoimitalossa, jonne kuljettiin mutkikkaiden käytävien kautta. Koripallokenttä oli oikeastaan hallin osa juoksuradan päässä katsomorakenteilla erotettuna. Ottelu alkoi ajallaan ja kaikki toimi kuten pitikin, vai toimiko. No ei ihan. Pelissä virtaa hiki, lattia kastuu ja sitten se kuivataan, mutta ketkä sen tekivätkään täällä. Lotta ensin kipsikättä varoen ja myöhemmin yksi tuomareista. Olemmekohan Suomessa yliorganisoineet, kun meillä on molemmissa päissä kenttää luuttuihminen, jopa kaksi.

Lauantain vastustaja oli Tallinn University. Olimme saaneet joukkueeltamme viestejä lauantain pienestä salista. Hämmästys oli silti suuri, kun astelimme ottelupaikkana olevaan ”harjakomeroon”.
Yleisölle varatulla pitkällä sivulla oli yksi penkki, jossa istujan jalkaterät lähes koskettivat kentän reunaviivaa. Päädyissä oli tilaa reilummin, mutta niissäkin vain yksi penkkirivi. Onneksi emme voineet matkustaa junalla, sillä emme olisi mahtuneet sisälle yliopiston urheilusaliin. Paikallinen valokuvaaja perusti tukikohtansa eteemme pelikentän puolelle, josta poistui vasta Risto Eerikinharjun opastamana. Kuvaajan kengistä valui kentälle runsaasti vettä ja sen kuivasi hihallaan Timo Kuhmola, kun paikalla ei ollut edes luuttuja.

Opetuksia

Catzin taustajoukot voivat olla ylpeitä omien kotipeliemme järjestelyistä. Tämän totesi myös molempia pelejä seurannut Suomen Koripalloliiton kilpailupäällikkö Ulla Karlsson. Yliopiston salissa ei saisi missään tapauksessa pelata mitään virallisia otteluja. Tosin katsojat saivat tuntuman siitä, miltä peli näyttää lattian rajasta katsottuna.
Viikonvaihteen Tallinnan kaksi ottelua antoivat hyvää kokemusta joukkueelle.
Pelin intensiivisyys, juoksun tempo ja kovuus irtopalloissa poikkeavat kotimaisten vastustajiemme pelityylistä. Joukkueet ovat hyvin valmennettuja ja organisoituja. Molempien ottelujen kolme tuomaria hoitivat tehtävänsä mallikkaasti. Pelata sai kovaa, mutta virheistä vihellettiin tarkasti. Esimerkiksi heittävää pelaajaa suojeltiin hyvin. Tuomarien linja oli sitä, miten Catz toivoo aina vihellettävän ja siksi Kissojemme peli näytti niin hyvältä. Kehittäisikö kolme tuomaria kotimaista sarjaamme, sitä sietäisi miettiä.

Mediaa kiinnosti

Paikallista yleisöä oli molemmissa otteluissa suomalaisia vähemmän. Yliopiston saliin ei tosin olisi enempää väkeä mahtunutkaan. Televisio välitti ottelut ja näytti ainakin perjantaina pitkän raportin urheiluruudussaan. Jättikö televisio yleisön kotiin, en tiedä. Toivottavasti tulevana sunnuntaina molemmat sekä yleisö että televisio ja muu media löytävät tiensä Urheilutalolle. Tietoisuus naiskoripallon tarjoamasta hyvästä urheiluviihteestä leviää pienin askelin koripalloväen ja median yhteistyöllä.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy