Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

27.09.2015 Matti Moilanen

 

Kuinka kissojen käy?

 Näin kirjoitin vuonna 2009 ja edelleen teksti on valitettavan ajankohtainen.

Kissa on itsenäinen eläin. Sen sosiaalisuus perustuu itsekkäisiin tarkoitusperiin. Villikissa saalistaa armottomasti reviiriään puolustaen. Kotikissa osaa kehräten kerjätä huomiota ja huolenpitoa. Urbanisoituneelle kotikissalle käy heikosti jos se heitetään pihalle oman onnensa nojaan.

 

 

 

 

Catz on kasvattanut poikuettaan pian kaksikymmentä vuotta. Isot ja pienet kissat kulkevat paljolti omia polkujaan toiminnallisesti sekä taloudellisesti. Emokissa ei ole vetovoimainen ja sen elämä kiinnostaa poikuetta vain silloin, kun ne tarvitsevat emoaan. Kuinka kissojen kävisi, jos emoa ei enää olisi? Puuttuisi turva, johon pennut voisivat vaaran uhatessa paeta karvat pelosta pystyssä. Lauma hajoaisi ympäriinsä tuhoutuen huolenpidon puutteeseen.

Catzin joukkueet toimivat hyvin itsenäisesti pääasiassa pelaajien vanhempien voimin. Catz-emon merkitys vaikuttaa usein unohtuvan ja kuitenkin ilman emoa joukkueitakaan ei olisi. Samalla, kun joukkueet hoitavat omat tekemisensä mallikkaasti, on emon osaksi tullut hyljeksityn asema. Aina ajoittain tulee esille viisaita mielipiteitä, kuinka emoseuran tulisi asioita hoitaa joukkueiden parhaaksi ja samalla kuitenkin nämä viisaat vetäytyvät itse vastuusta. En voi tuomita näitä totuudentorvia, sillä huomaan ajoittain kuuluvani samaan viisastenkerhoon. Vastuunkantajat tarvitsevat vinkkejä ja ehdotuksia, jos niitä vastuunkantajia vain olisi. Seuran johtoon tarvitaan ihmisiä suunnittelemaan keskitetysti seuran asioita. Hallituksen tehtävä ei ole olla tekemässä kaikkea itse, vaan se voi valtuuttaa henkiöitä tai ryhmiä hoitamaan asioita. Toimiakseen hallituksessa ei tarvitse olla koripallon asiantuntija, sillä seuratoiminnassa tarvitaan monenlaista osaamista.

Harkitse voisitko Sinä olla yksi Catzin hallituksen jäsen ja jos niin kerro, että olet käytettävissä. Ellet voi itse ryhtyä tehtävään, niin mieti, kuka olisi sopiva ja kysy häntä. Lähestyvässä vuosikokouksessa valitaan jälleen uusia jäseniä hallitukseen. Tietojeni mukaan myös puheenjohtajan paikka on vapaana. Jos hallitusta ei saada kootuksi, kuinka käy kissojen?

Masa

 

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy