Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin blogilistaukseen

28.01.2015 Antti O. Arponen

Catz kohtasi keskiviikkona naisten korisliigan toiseksi parhaan joukkueen Peli-Karhut. Catz voitti 82–56. Edellisen kotipelin kotkalaisia vastaan lokakuussa Catz voitti 77–52. Tämän kauden tilastoa hämmentää vain joulukuussa Kotkassa kärsitty murskatappio, silloin PeKa voitti 92–60.

Liigassa Catzilla on 19 ottelua ja 18 voittoa. Ei tarvitse kovin ihmeellisiä ennustajan lahjoja jos sanoo, että Catz voittaa Suomen mestaruuden tänä vuonnakin.

Yksittäisiä tappioita saattaa pitkässä sarjassa tulla, mutta useimmat ottelunsa Catz voittaa helpon näköisesti. Runkosarjan viimeisistä 101 ottelusta neljän kauden aikana Catz on hävinnyt neljä. Pudotuspelien viimeiset 18 ottelua se on voittanut kaikki.

Tilanteesta ei pidä syyttää Catzin pelaajia eikä valmentajia tai seurajohtoa. He ovat hoitaneet hommansa kiitettävästi. Tärkein kysymys on: miksi Suomessa mikään naisten joukkue ei pysty lähellekään samaan?

En tiedä vastausta. Koripallokulttuuria ja pelaajamateriaalia on monessa kaupungissa. Samanlaista toimivaa kokonaisuutta kuin Lappeenrannassa ei vain näytä löytyvän.

Catzin joukkue pelaisi täysin tasaväkisesti Baltian liigassa ja napsisi voittoja jopa Euroliigan alemmilla tasoilla. Ulkomaiden sarjoihin seura ei kuitenkaan halua mennä.

Syy on yksinkertainen: rahan puute. Baltian liigan pelaaminen teettäisi 50 000 euron ylimääräiset kustannukset. Sellaista sponsorirahaa Etelä-Karjalasta ei löydy naisten koripalloseuralle, valitettavasti. Oikeissa koripallokulttuurin maissa seurojen budjetit ovat aivan eri tasoa kuin meillä. Asialle vain ei mahda mitään.

Catzin aloitusviisikko Chelsea Douglas, Chandrea Jones, Elena Reshetko, Alexandria Anderson ja Veera Pirttinen täyttää kansainväliset mitat. Suomen liigassa homman ratkaisee se, että penkiltä löytyy lisäksi Lotta Hämäläinen, Marianne Kalin ja Meriem Eerikinharju, jotka olisivat kahdeksassa suomalaisjoukkueessa kymmenestä aloitusviisikossa. Lisäksi käytettävissä on täysin liigatasoa oleva nuorten tyttöjen kaksikko Essi Pohjonen ja Lotta-Maj Lahtinen.

Catz voittaa pelejä reilusti, mutta katsomoon kannattaa kyllä tulla. Siellä voi nauttia erinomaisesta koripalloviihteestä. Mukavaahan se on kun kotijoukkue voittaa ja vielä hienojen kuvioiden jälkeen.
Antti O. Arponen

 

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy