Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin blogilistaukseen

04.02.2015 Kari Glödstaf

Dražen Petrović, Boston Celtics, Pantterit, Commodore 64:n International Basketball. Terveet Ympyrät –koulukoriksessa menestyminen, Clyde Drexler ja hämärä mielikuva LrNMKY:stä pelaamassa Kourulan urheiluhallissa 1980-luvun alussa. Siinä kiintopisteitä lapsuuteni ja nuoruuteni koripallomaailmaan.
 
Petrovićin traaginen kuolema auto-onnettomuudessa, kaapelitelevision puuttuminen, ”kuusnepasta” luopuminen, koripallon vähäinen mediahuomio. Jalkapallo vei mukanaan sekä harrastus- että penkkiurheilutasolla, jääkiekko vain jälkimmäisellä. Jääkiekko unohtui sen muututtua maailmanmestaruuden myötä koko kansan innokkaasti seuraamaksi, ylituotetuksi sirkuskarnevaaliksi, jolloin jalkapallo jäi pitkäksi aikaa lähestulkoon ainoaksi seuraamakseni urheilulajiksi. Stoppi tuli tähänkin huippujalkapalloilijoiden taannuttua median rakastamiksi twiittaaviksi egoisteiksi, jotka ketteryydestään, voimastaan ja vartalon hallinnastaan huolimatta kaatuvat kentällä helpommin kuin kävelemään opetteleva lapsi.
 
Vuosien saatossa elokuvat alkoivat viedä tilaa urheilulta ja viime vuosina aika onkin mennyt parhaiten niitä katsoessa ja niistä kirjoittaessa. Ikäni urheilleena ja urheilua seuranneena huomasin kuitenkin kaipaavani katsomoon ja television äärelle jännittämään. Koska oma peliura ja viimeisetkin vakavasti otettavat joukkuepeliyritykset ovat jo takanapäin, on hyvä heittäytyä takaisin penkkiurheilun maailmaan. Tässä kohtaa koripallo palasi kuvioihin.
 
Saimme muutama vuosi sitten työpaikan puolesta vapaalippuja sekä NST:n naisten että Catzin peleihin. Kävin vaimoni kanssa molemmissa ja pidimme näkemästämme. Toisen vuorossa olleen NST:n pelin alla sairastuin, joten se jäi välistä. Kun olin tervehtynyt, oli taas Catzin vuoro. Sattumaako? En tiedä, joka tapauksessa koripallo selätti tuolloin salibandyn eikä lajivalintaa ole tarvinnut katua saati muuttaa. Seuraan toki edelleen satunnaisesti NST:n naisjoukkueen pelejä, mutta koripallon haastajaksi salibandystä ei minun kohdallani ole.
 
Catzin toimintaan tulin mukaan tänä syksynä, mikä on hyvä todiste sosiaalisen median voimasta. Aikani Facebookissa otteluita kommentoituani sain kutsun kokeilla raporttien ja tekstien tuottamista laajemmassa määrin. Hetken mietittyäni päätin tarttua toimeen. En kadu päätöstäni, sillä mennyt kausi on ollut todella antoisa. Olen saanut seurata maan parasta naiskorista aitiopaikalta, tutustunut moniin ystävällisiin ihmisiin ja huomannut katsovani otteluita hieman erilaiselta näkökantilta kuin aiemmin – olen jopa kenties alkanut ymmärtää lajista jotain. Tai ainakin toivon niin.
 
Muu elämä? Naimisissa, kaksi kissaa.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy