Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin blogilistaukseen

06.11.2014 Antti O. Arponen


Huippu-urheilussa ei voi menestyä ilman tiettyä lahjakkuuden määrää. Toisilla liikunnallista lahjakkuutta on valmiina geeneissä. Parhaana esimerkkinä simpeleläiset Elisa ja Anita Kirvesniemi. Heidän vanhempansa ovat Marja-Liisa ja Harri Kirvesniemi.

Loppujen lopuksi aika harva huippu-urheilijan tytär tai poika lähtee urheilemaan tavoitteenaan Suomen mestaruus tai kansainväliset meriitit. Urheiluperheiden lapset näkevät läheltä mitä vaatii huipulle pääseminen.

Poikkeukset vahvistavat säännön. Joissakin perheissä lapset haluavat isoina olla samanlaisia urheilijoita kuin isä tai äiti.

Lappeenrantalainen koripalloilija Marianne Kalin on perinyt sellaiset urheilugeenit, että hänestä tuli jo 16-vuotiaana naisten koripalloliigan pelaaja.

Marianne (s. 27.5.1997) pelaa Catzin mestarijoukkueessa. Hän on kuulunut myös tyttöjen maajoukkueeseen, joka osallistui EM-kisoihin Romaniassa.

Mariannen äiti Tuija Rotko (o.s. Harvio) oli aikoinaan maajoukkuetason koripalloilija, mukana naisten EM-kisoissa 1987 ja kaikkiaan 52 maaottelussa. Tuija oli 1984 pelaamassa Lappeenrannan NMKY:n naisissa SM-hopeaa.

Tuija on ollut myös Namikan puheenjohtajana ja pelannut voitollisesti veteraanien MM-turnauksissa. Hän on ollut erinomainen kannustaja ja esimerkki tyttärelleen.

Mariannen urheilu-uran nousua ei tarvitse ihmetellä, kun tietää hänen isänsä Kari Kalinin. Kari on suomalaisen lentopallon legenda: 312 maaottelua, MM-kisat 1982, useat EM-kisat, neljä Suomen mestaruutta, Saksan cupin voitto, tietysti valintoja vuoden lentopalloilijaksi ynnä muuta.

Kari Kalin oli lentopallourallaan 194-senttinen passasi ja tarvittaessa myös yleispelaaja. Kukaan muu suomalainen palloilija ei ole edustanut maatamme niin monessa maaottelussa kuin Kari 13-vuotisella urallaan. Lentopallon nykyinen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo pääsi 296 maaotteluun.

Kari on tukenut tyttärensä urheiluharrastusta ja toimii itsekin nykyisin urheilun parissa päätoimisesti Lappeenrannan NMKY:n toiminnanjohtajana.

Tällaisista lähtökohdista on selvää, että Marianne Kalin alkaa vakiinnuttaa paikkaansa naisten Suomen mestarijoukkueessa. Hän on nyt 17-vuotiaana 186-senttinen sentteri. Senttejä saattaa tulla vielä lisää, mutta kotimaisessa liigassa Marianne alkaa jo menestyä korin alla levypallotaisteluissa.

Fysiikka kehittyy ajan myötä ja heittotaitoa voi aina oppia lisää. Äiti heitti omalla urallaan kotimaan sarjassa yli 10 pisteen keskiarvolla ottelua koti.

Antti O. Arponen

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy