Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkueet    Ajankohtaista    Kumppanit    Kuva-albumi    Linkit    Yhteystiedot   

Takaisin edelliselle sivulle

06.02.2014

Marianne ”Vänni” Koskinen on tutuksi tullut näky Lappeenrannan Urheilutalolla. Catzin edustusjoukkueen, A-tyttöjen ja naisten II joukkueen valmennuksessa häärivä Vänni saattaa vetää neljät treenit päivässä. Ahkerana ja lämpimänä ihmisenä tunnettu Vänni tuli Lappeenrantaan elokuussa 2010 aviomiehensä Tommi Koskisen perässä, joka silloin valmensi Catzin edustusjoukkuetta.

Muutto ei ollut helppo päätös ja aluksi sen pitikin olla vain väliaikaista, sillä Vänni otti vain vuoden vuorotteluvapaata työstään Nokialla. 

”Sillä tiellä ollaan edelleen”, Vänni naurahtaa. Kun kysytään miksi juuri Lappeenranta ja Catz, on vastaus selkeä;

”Catzissä tehdään hyvää työtä niin edustusjoukkueen kuin junioreidenkin puolella. Täällä olen saanut rakkaasta harrastuksesta työn. Miksipä ei siis viihtyisi. Parasta Lappeenrannassa on ehdottomasti Saimaa”.

Ennen uraa koripallovalmentajana Vänni ehti itse pelata naisten sm-sarjaa 15 vuotta. Tuolle ajalle on mahtunut paljon. Vännin täytyy hetki miettiä pelaajauransa hienoimpia hetkiä.

”Tietysti ensimmäinen Suomen mestaruus tulee päällimmäisenä mieleen. Pelasin silloin Forssan Alussa, edellisellä kaudella säilyimme juuri ja juuri sarjassa, tulimme siis hieman ”puskista” ja voitimme mestaruuden Kotkassa vuonna 1989”.

”Vuoden pelaaja valinta -95 oli tietysti myös hienoa, varsinkin kun aviomies Tommi valittiin samana vuonna vuoden valmentajaksi. Tuplapalkinto samaan perheeseen oli iso juttu. Mieleen on myös jäänyt se huikea fiilis, kun -89 heitin viime hetken kolmenpisteen heiton puolesta kentästä sisään. Vastustaja juhli jo jatkoaikaa, mutta sillä korilla me voitimme kolmella pisteellä”.

Valmentajanakin Vänni on ehtinyt jo paljon. Ennen Catziin tuloa Vänni valmensi BC Nokiaa. Valmentajauran huippuhetkeä miettiessään ensimmäisenä mielessä on juuri tuo aika.

”Olin BC Nokian kakkosvalmentaja vuonna 2005 jolloin nousimme häntäpäästä kärkeen, pelasimme mestaruudesta täyden hallin edessä ja voitimme”.

”Tietysti tämä aika Catzissä on myös ollut hienoa. Tämä on kolmas kokonainen kausi jolloin olen mukana edustusjoukkueen valmennuksessa ja tähän aikaan on mahtunut neljä mestaruutta. Ei ole helppoa voittaa peräkkäin näin kovatasoisessa sarjassa”.

Mikä siis on vielä Vännin tavoitteena valmentajana;

”Olisi hienoa päästä valmentamaan Tommin kanssa samaan joukkueeseen, erityisesti maajoukkueeseen junioripuolelle tai muuhun vastaavaan. Kuitenkin tämä nykyinen rooli jossa nyt olen, on minulle ”lottovoitto”. Ennen vihasin häviämistä, mutta täällä junioreiden kanssa työskennellessä olen oppinut, ettei voitto ole aina tärkeintä. Tärkeintä on pelaajien motivoiminen pelaamiseen, saada esiin halu kehittää itseään ja nähdä onnistumisenilo pelaajien kasvoilta. Tunnen, että tällä hetkellä minusta on suurempi hyöty tässä nykyisessä roolissa kuin päävalmentajana jossain muualla”.

Catzin edustusjoukkue on ollut tällä kaudella voittamaton. Tavoitteena on selvästi kolmas perättäinen Suomen mestaruus. Mikä on Vännin näkemys siitä miten tuo kirkkain tavoitetaan;

”Kaikki lähtee päivittäisestä tekemisestä ja pienistä asioista. Ei jäädä leijumaan voittojen jälkeen vaan siirretään keskittyminen seuraavaan peliin. Yksikään voitto ei tule helpolla vaan töitä paiskitaan todenteolla päivästä ja viikosta toiseen. If you do small things right, big things can happen”.

Siipilautasen äärellä kun ollaan, on haastattelun loppuun kysyttävä; kebab vai siivet?

”Siivet tietysti, ne on vaan niin hyviä”.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy