Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkueet    Ajankohtaista    Kumppanit    Kuva-albumi    Linkit    Yhteystiedot   

Takaisin edelliselle sivulle

06.06.2018

Catz Kakkosen valmennustiimi kasassa

Catzin ykkösdivisioonajoukkue, Catz Kakkone, vahvistui tällä viikolla entisestään, kun joukkue solmi tulevaksi kaudeksi sopimuksen kokeneen valmentajakaksikon kanssa. Joukkueen päävalmentajan tittelin ottaa Tommi Koskinen, joka luotsaa joukkuetta Namikan valmennuspestinsä ohella. Avukseen Tommi saa tutun parin, vaimonsa Marianne ”Vänni” Koskisen.

”Kun tuttuja tyttöjä pyysi apua, niin suostuin mielelläni”, Tommi kommentoi uutta valmennuspestiään. ”Jo viime kauden lopulla minua pyydettiin muutamiin harjoituksiin karsintoihin valmistautumista varten. Kun on pelaajia jotka tykkäävät harjoitella, niin sellaista joukkuetta on mukavaa valmentaa. Nämä tytöt keskittyvät pelaamiseen – he haluavat pelata ja tehdä sen mahdollisimman hyvin. Tilaisuuteen oli helppo tarttua myös siksi, että Vänni lähti avuksi. Valmennan myös Namikassa, ja näin kaikista päällekkäisyyksistä meidän on helppo sopia kotona.”

Tältä lappeenrantalaisen koripallon tehoparilta löytyy kokemuksen lisäksi myös arvostettua koulutustaustaa. Tommilla on hallussaan FIBA Approved Coach-sertifikaatti, joka on Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n myöntämä valmennustutkinto. Tommi on valmentanut naisia ja tyttöjä sekä maajoukkue- että Naisten Korisliigatasolla, ja valmennuskokemusta löytyy myös Miesten Korisliigasta. Vuodesta 2011 Tommi on toiminut Lappeenrannan Namikan valmennuspäällikkönä, jatkaen työtään edelleen. Catz Kakkosen ohella hän valmentaa Namikan A-poikia ja miesten joukkuetta.

Vänniltä löytyy huippukoripallovalmentajatutkinto, HKVT, joka on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Ennen valmentajaksi ryhtymistään Vänni pelasi naisten SM-sarjaa 15 vuotta, joka kattoi viisi SM-kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin, sekä kolme Cup-mestaruutta. Lisäksi hän on pelannut yhteensä 71 maajoukkueottelutta nuorten ja aikuisten sarjoissa. Vänniltä löytyy myös vuosien valmennuskokemus niin tyttöjen kuin aikuistenkin pääsarjatasolta, ja hän on ollut mukana maajoukkuetoiminnassa.

”Minulla on ollut pitkään haaveena saada Catzilta joukkue naisten ykkösdivisioonaan. Viime kaudella joukkue pyysi minulta valmennusapua karsintoihin, ja saimme yhdessä taisteltua divaripaikan Lappeenrantaan. Nyt myös toinen monivuotinen toiveeni toteutuu, kun saan valmentaa yhdessä Tommin kanssa”, Vänni kommentoi tilannetta.

Catz Kakkone on luonnollisesti erittäin iloinen tilanteesta. Näin koulutettua ja kokenutta valmennuskaksikkoa ei usein näe, etenkään valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa.

”Olemme aloittaneet jo kesätreenit omatoimisesti ilman valmentajaa, mutta nyt treenimotivaatio nousi kyllä ison harppauksen ylemmäs. Saimme toivomamme valmentajat ja ensi kausi alkaa konkretisoitua. Todella upea mahdollisuus saada treenata ja pelata tällaisten valmentajien alaisuudessa!”, joukkueen kapteeni Annika Lönnroth riemuitsee.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy