Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkueet    Ajankohtaista    Kumppanit    Kuva-albumi    Linkit    Yhteystiedot   

Takaisin edelliselle sivulle

27.01.2018 Maiju Virtanen

Mitalisadetta junioreille Ricoh-turnauksessa!

Catzin juniorijoukkueet osallistuivat Vantaalla järjestettävään Ricoh-turnaukseen viime viikonloppuna 19.-21.1. neljän joukkueen voimin: Minit -06 Challenger, Minit -07 Challenger, C-tytöt -05 Challenger ja B-tytöt Kilpa.

Minien -06 sarjaan osallistui seitsemän pelaajan joukkue, joista kolme oli ”alaikäisiä”, eli 2007-syntyneitä. Joukkue koki ensimmäisessä pelissään pienoisen yllätyksen, sillä Eteläisen alueen sarjojen tapaan kori oli aikuisten korkeudella tutun 260cm sijaan. Tytöt ottivat kuitenkin tilanteen hyvin ja taistelivat pienellä, mutta pippurisella rosterillaan itsensä alkulohkon kakkosiksi. Tiukkojen jatkopelien jälkeen tytöt jättivät jälkeensä ToPon (26-27) sekä LePyn (18-30) sijoittuen hienosti viidensiksi. Turnauksessa tytöillä oli hauskaa niin kentällä, kuin kentän ulkopuolellakin. Vaikka pieniä kolhuja ja takaiskuja sattuikin, niin jäi turnauksesta kaikille hyvä fiilis ja iloinen mieli!

Kuvassa minien -06-joukkue


Minien -07 sarjaan tytöt osallistuivat kahdeksan pelaajan voimin. Tytöt selvittivät itsensä puhtaalla pelillä lohkovoittajiksi, ja puolivälierissä Turun Riento kaatui selkein lukemin 15-11 (11-3). Välierissä joukkue kärsi karvaan tappion kovaa puolustaneelle Hongalle, ja pronssiottelussa vastaan asettui Porvoon Tarmo. Porvoolaiset saivat suurten kannustusjoukkojen ja paikalla olleen maskotin avulla ennakkosuosikin aseman jo ennen pelin alkua, joten omat tytöt aloittivat pelin hyvinkin varovaisesti. Järkytyksestä toivuttuaan tytöt saivat omasta pelistään kiinni, ja tilanne olikin jo puoliajalla lappeenrantalaisten hyväksi 11-5. Lopussa nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla, ja lopuksi pronssimitalit matkasivat Lappeenrantaan selvin lukemin 27-10.

Kuvassa minien -07-joukkue

Molemmissa joukkueissa nähtiin hienoa taistelutahtoa, uusia oivalluksia ja jokainen pelaaja meni omalla sarallaan eteenpäin turnauksen edetessä. Joukkuehenki hitsautui entistä paremmin yhteen, ja viikonlopusta jäi mukavia muistoja niin tytöille, kuin valmentajille ja tukijoukoillekin!


C-tytöt suuntasivat Vantaalle 12 pelaajalla. Alkulohkossa tytöt jättivät jälkeensä selvin lukemin TiKSin, EBT:n ja WB-Pantterit lopullisen korieron ollessa 138-69. Kovat pelit alkoivat välierissä, kun vastaan asettui Järvenpään NMKY. Peli alkoikin tahmeasti tyttöjen selvästi jännittäessä, ja puoliajalla lukemat olivat järvenpääläisille 18-14. Jännityksestä toivuttuaan toinen puoliaika oli tasainen. Omat tytöt kuitenkin kaivoivat taistelutahtonsa esiin, ja Namika kaatui viimehetkillä 38-34. Finaalissa vastaan saatiin ToPoLa. Jälleen tahmean alun jälkeen kuitenkin otettiin taisteluvoitto helsinkiläisistä 28-21, ja pokaali kultamitalien kera matkasi Lappeenrantaan kissalaumalaisten mukana. Onnistumisia nähtiin jokaiselta pelaajalta, ja valmentajien oli hieno nähdä pelaajien joukkuehenkeä ja yhteen hitsautumista niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

 

B-tyttöjen turnausmatkasta kirjoittivat omasta näkökulmastaan joukkueen omat tytöt, Maikki ja Nella.

Lähdimme iloisin mielin kohti Ricoh-turnausta perjantai-iltapäivänä. Ensimmäinen pelimme oli samana iltana Raholan Pyrkivää vastaan. Peli oli helppo aloitus turnaukselle, sillä pelasimme hyvin omaa peliämme ja voitto tuli kotiin. Siitä oli mukava lähteä rankan päivän jälkeen nukkumaan. Aamulla heräsimme ja lähdimme hyvällä fiiliksellä kohti Vantaan Energia Areenaa. Vastassa aamulla oli Honka Espoosta. Voittoputki jatkui ja Honka kaatui reiluin pistein. Pelin jälkeen lähdimme hotellille huilaamaan ja illalla kotasimme Pantterit Helsingistä. Voittoputki jatkui edelleen meidän voittaessa helsinkiläiset. Sunnuntaiaamuna vastaan astui kiven kova Feeniks Basket Forssasta. Feeniks oli jo vanha tuttu, joten tiesimme, että pelistä tulee kova. Peli päättyi meidän osalta tappioon, joka tarkoitti sitä, että taistelimme pronssista JBA:ta vastaan. Lähdimme keskittyneinä kohti illan peliä. Meistä huomasi jo pelin alussa, että väsy painoi kaikilla jaloissa. Peli oli tasaista koko ottelun ajan, mutta jaksoimme pelata omaa peliä ja taistelimme yhdessä loppuun asti ja lähdimme pronssimitalit kaulassa kohti Lappeenrantaa.


Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy