Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkueet    Ajankohtaista    Kumppanit    Kuva-albumi    Linkit    Yhteystiedot   

Takaisin edelliselle sivulle

14.04.2015


Pikkukissoille hopeaa tänäkin vuonna
 
Lappeenrannan Catzin A-tytöt kärsivät loppuottelusarjassa Helmi Capitalsille toista kertaa peräkkäin todella niukan ja kirvelevän tappion ja näin helsinkiläisjoukkue juhli Suomen mestaruutta tiistai-iltana Urheilutalolla. Lopputulos 64-66 (43-37) ja koko ottelusarja Capitalsille 1-2. Näin pikkukissat saivat SM-hopeaa toisena keväänä peräkkäin.
 
Ratkaiseva finaali alkoi pikkukissoilta hieman takellellen ja pallo tuntui polttelevan aavistuksen verran käsiä. Kun Caps pääsi 11-19 johtoon oli kotijoukkueen aikalisän aika. Tuon jälkeen A-tytöt aloittivat ottelun uudestaan, eikä mennyt kauaa kun kuskin paikka vaihtui. Toisella neljänneksellä kaukoheitot alkoivat uppoamaan myös kotijoukkueelta, mutta levypalloissa hävittiin lähes joka kerta, sillä Helmi Capitals vei levypallot toisella kympillä peräti 3-15. Tauolle mentiin Lotta Hämäläisen puolesta kentästä heitetyllä korilla.
 
Tauon jälkeen Hämäläinen heitti jälleen kolmosen, mutta sen jälkeen tytöille tuli pienoinen lukko. Kolmannella jaksolla pikkukissat saivat sisään vain kaksi pelitilanneheittoa (2P 1/8 & 3P 1/9) ja välillä tuntui että hyökkäyspään kori oli kuin noiduttu. Viimeisellä neljänneksellä edettiin lähes tasatahtia, mutta Helmi ratkaisi ottelun 10 sekuntia ennen loppua ja vei näin mestaruuden.
 
- Lähelle päästiin, mutta ei riittänyt. Tänään saatiin Sandra Karsten ja Sini Mäkelä kuriin, mutta vastustajasta kertoo että sieltä nousi sitten muita esiin, kuten esimerkiksi Selina Dockery, kertoi päävalmentaja Marianne Koskinen taiston päätyttyä.
 
Catzin parhaaksi palkittiin tänään Marianne Kalin (18/10). Koskinen veti ottelun jälkeen kauden pakettiin ja antoi ansaitusti tunnustusta omilleen.
 
- Kauden alussa oli jo tiedossa, että tietyt pelaa ensisijaisesti naisten matkassa. Haastava kausi kun kokoonpanot ovat vaihdelleet, mutta jokainen on ottanut vastuuta silloin kun on tarvinnut. Tiedettiin että joudutaan ehkä kuormittamaan ratkaisuotteluissa, mutta se ei vähennä yhtään muun joukkueen suoritusta. Siksi tämä oli koko joukkueen voitto, voitettu hopea. Kun katsoo tätä joukkueen intoa sekä harjoittelua, niin ei ole ihme että ollaan oltu kahtena keväänä peräjälkeen finaaleissa. Voin olla ylpeä.
 
Vielä kaudella 2011-12 nämä pikkukissat eivät pelanneet B-tytöissä edes SM-sarjassa ja suurin osa pelasi myös vielä kaudella 2012-13 B-tyttöjen 1. divisioonassa. Nyt nämä tytöt ovat voittaneet kaksi kertaa perätysten A-tyttöjen SM-hopeaa. Tänä vuonna matkalla ovat kaatuneet välierissä lähestulkoon Naisten Korisliigajoukkue (Tapiolan Honka) ja eikä se kaukana ollut, että kivikova Helmi Capitals olisi kaatunut. Huikea kasvutarina vaikka se kirkkain kruunu jäi saavuttamatta.
 
- Jos palataan vielä siihen välierävoittoon Honkaa vastaan, niin täytyy sanoa että nostan sen urani kohokohdaksi juniorivalmennuksen puolelta. Ei kovin moni uskonut että siitä jatkoon mennään, päätti Koskinen.

Ottelua oli tänään seuraamassa Urheilutalolla kauden ennätysyleisömäärä, se on selvä. Virallista yleisömäärää ei kuitenkaan A-tyttöjen otteluissa lasketa, mutta arviot kieppuvat jossain 500-600 välimaastossa. Ja on todettava, ettei se kannustuksesta jäänyt kiinni. Toivottavasti ei myöskään sunnuntaina, kun naiset aloittavat oman loppuottelu-urakkansa.
 
Jukka Kuokkanen
14.04.2015

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy