Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkueet    Ajankohtaista    Kumppanit    Kuva-albumi    Linkit    Yhteystiedot   

Takaisin edelliselle sivulle

11.04.2015

A-tytöt voittoon ensimmäisessä loppuottelussa
 
Lappeenrannan Catzin kultajahti alkoi lauantaina Urheilutalolla A-tyttöjen osalta. Nimekäs, peräti yhdeksän nuorisomaajoukkueissa pelannutta pelaajaa oli vastassa ensimmäisessä finaalissa. Helmi Capitals pysähtyi kuitenkin Catzin kovaan puolustukseen ja näin tytöt pääsevät huomenna jahtaamaan Helsingissä Suomen mestaruutta. Voitto irtosi lukemin 70-60 (29-25).
 
Ottelun alku oli ajoittain molemmilta todella nihkeää ja hermostunutta peliä. Pikkuhiljaa onnistumisia alkoi kuitenkin tulla molemmille joukkueille. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen neljän pisteen johdossa. Tauon jälkeen Catz sai juonen päästä kiinni ja eroa alkoi syntyä. Parhaimmillaan johto oli 12 pistettä (43-31) mutta viimeisellä neljänneksellä vierailijat nousivat vielä hengittämään kahden korin päähän. Lopussa kissojen puolustus oli kuitenkin rautaa ja näin voitto jäi Lappeenrantaan.
 
- Puolustettiin tänään todella loistavasti mikä on ollut meidän tavaramerkkimme ja siinä se ratkaisu ehkä tapahtui. Toki hyökkäys myös toimi mutta pallonmenetyksiä tuli liikaa ja ne on karsittava huomenna pois, kertoi päävalmentaja Marianne Koskinen.
 
Vieraat elivät ottelussa pitkälti kaukoheittojen varassa (3P 10/24, 41,7%) ja tekivät puolet pisteistään kolmen pisteen heitoilla.
 
- Vastustaja pääsi yllättämään kaaren takaa, kun ne ei päässeet ajamaan niin ei oltu ihan iholla eikä kädet ylhäällä, totesi Koskinen
 
- Ensimmäisella puoliskolla oli hermoilua havaittavissa, kori korista mentiin. Sen jälkeen tulikin sitten vaikeuksia. Ei päästy tänään missään vaiheessa omaan peliin, joka tarkoittaa ettei päästy liikuttamaan palloa hyökkäyspäässä ja juoksemaan korille, juuri niin kuin vastustaja pelasi tänään. Catz riisui meidät aseista. Kova hinta maksettiin nukahduksista. Hävittiin tänään todella kovalle joukkueelle, muotoili vieraiden Janne Hänninen.
 
Catzin parhaaksi valittiin ansaitusti Lotta Hämäläinen (17/6/9/6 riistoa). Vahvaa peliä esittivät myös Marianne Kalin (18/6) ja tupla-tuplan tehnyt Essi Pohjonen (11/10). Vieraiden parhaana palkittiin Marianne Koskisen kummityttö Sini Mäkelä (11/5).
 
Ottelusarja jatkuu huomenna Helmi-Centerissä jolloin pikkukissoille on mestaruus katkolla.
 
Jukka Kuokkanen
11.04.2015

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy